0405093714 Nelli Sarha

Eläinten hyvinvoinnin asialla

nelli@elainpalveluparempiarki.com

Dobo

Dobo on suunniteltu kasvattamaan sekä ohjaajan että koiran lihaskuntoa, kehonhallintaa, liikkuvuutta ja tasapainoa, sekä samalla parantamaan suhdetta koiran ja omistajan välillä.


Dobo-harjoitukset tehdään pääasiassa käyttäen apuna tasapainotyynyjä ja ovaalin muotoisia palloja , joiden muoto sopii koiralle palloa paremmin. Dobopallot ovat helpommin tuettavissa ja ovat perus jumppapalloa kestävämpiä. Liikkeitä lajissa on kolmenlaisia; koiran tekemiä, ohjaajan tekemiä ja yhdessä tehtäviä. Monet liikkeistä ovat muokattavissa helpoista haastaviksi hyvin pienillä muutoksilla, jolloin laji sopii kunnoltaan kaikentasoisille treenaajille.

Monet koiraharrastukset vaativat koiran fysiikalta paljon. Useissa lajeissa koirilta vaaditaan erityisen hyvää kehon hallintaa ja tässä dobosta on erityisesti hyötyä, koiran kehonhallinta ei nimittäin ole mikään itsestäänselvyys.

Doboilusta suurin saatava hyöty on syvien lihasten ja tasapainon kehittyminen. Syvä lihaksisto on kuin tukikorsetti lähellä selkärankaa. Syvien lihasten tehtävä on tukea selkärankaa liikkuessa jo ennakoivasti.

Koiran pinnalliset lihakset ovat niitä, jotka liikuttavat koiraa kun taas syvät lihakset ovat niitä, jotka tukevat nivelet paikoilleen. Syvät lihakset aktivoituvat koiran hitaissa liikkeissä ja staattisessa tasapainoilussa. Mikäli syvä lihaksisto ei ole kunnossa pinnalliset lihaksetkaan eivät voi toimia kunnolla ja seurauksena voi olla lihasten jännittymistä, kiputiloja, kulumia ja lukkoja.

Lisää infoa lajista osoitteessa http://www.dobo.fi

Kokoa oma pienryhmä tai tule yksityistunnille.

Tunnin hinta on 30€/ tunti joka jaetaan osallistujien kesken (1-3 koirakkoa)


Kuntoutustunnit

Kuntoutus- tai jumppatunnit rakennetaan yksilöllisesti koirakon tarpeiden mukaan. Koiralle opetetaan erilaisia lihaskuntoa kohottavia liikkeitä ja vahvistetaan tarvittavia alueita. Apuna käytettään dobossakin tuttuja palloja ja tasapainotyynyjä.

Hinnat tunneille:

30min 20€

45min 25€

Tunteja voit kysellä numerosta 040-509 3714 tai sähköpostilla nelli@elainpalveluparempiarki.com